vitamin @ supliment

Mommies ! Korang Ada mkn apa2 supliment atau vitamin x ? Sy skrg 19 weeks tp mmg X lalu mkn. Mkn je muntah. Klu mkn obimin pun lg rsa pening n loya NK muntah. Berat pun turun dh. Risau baby X membesar. Boleh share X mommies ?

2 Balas

Saya pun tak lalu makan sngt.. memula dpt zincofer tp tak sesuai makan tu lagi muntah.. berat pun turun pastu Dr bagi iberet pula.. try makan vit c tp perut tk tahan huhuu.. bnykkn makan buah/kurma.. alhamdulillah berat baby ok cuma ibunya mcm tk naik berat 😂

Memang kena makan sis, especially folic acid. Kawan saya pregnant, semua supplement and vitamins utk pregnancy, dia makan. https://my.theasianparent.com/loya-ketika-mengandung Baca artikel tu utk kurangkan rasa loya