gdm

Salam semua..nk tanya kalau kita ada gdm ms pregnant,bersalin nanti mmg kena awal dr tarikh due n perlu masuk induce ke..?sy 1st tym dpt gdm,utk kandungan yg ke-2..yg sulung xde gdm..skrg ni tgh bsp sendiri kt rumah..dh jumpa dietitian,so far bsp ok..makanan ok cuma minuman kena elakkan yg manis..sekarang ni kandungan dh 18minggu..tq in advance mummy semua..?

2 Balas

Kalau diet control, kena serah diri on due.. kalau insulin kena serah diri masa 38w..

5y ago

Yup.. kalau overdue, masih kena induce.. kalau masa 38w dh ada contraction or jln dh buka, xkna induce dh..

sma mcm sy sis...msa ank sulung xde gdm..ke 2 sngkut plk gdm