Gdm

Assalamualaikum maaf tnya... Ad yg berpengalaman kena gdm time pregant?? Apa tanda2 dia?? Syer dh check gdm on diet.. Frst bsp ok..2 minggu sekali kena check.. Ad yg boleh shre mcm. Mne cra pemakanan.. Ok ke time nk. Bersalin.. Ad komplikasi len ke

1 Balas

Sy gdm on diet.. sama la kena buat bsp 2mggu skli.. pkr pemakanan ajar separuh suku suku.. syuran separuh, nasi suku, lauk suku.. klau air susu pulk mnum yg lowfat (sng beli air kotak kcik low fat mnum skotak pg, sekotak mlm) kalau mnum susu lain kt umh, lps mnum check bsp naik ke trun (kalau trun blh je amalkn). Bersalin alhamdulillah ok je xde komplikasi pape..