Pregnant ke tak

salam hi semua. sy ada kmusykilan smpi skg. sbelum kawin period sy normal. mmg akan period on time. bln8 tu sy kawin,cun2 time kawin tu musim sy subur. then bln9 tu period sy lmbt dtg. cek upt 2 line tp samar. pastu simtom2 sy mcm org preg. tba2 pndi craving mkn n kuat tdo. after 11hari lewat tetiba kluar lendir coklat2. ingtkn spotting. pastu sy biar. 2 hari kmudian sy bleeding byk,keluar darah ketul2. dlm masa 2jam pad penuh. sy pegi klinik doc ckp sy kguguran tp bla pegi hsptal doc ckp sy x pregnant pun. cuma prubahan hormon. tp lepas ja kluar darah tu sy rasa sakit snggugut yg sakit sngt smpi ke pinggang. pdahal sy ada jnis snggugut jnis x sakit sngt. tahap boleh tahan. serius ka tu prubahan hormon ja?

2 Balas

Klu lewat dlm 11 hari maksudnya awak bawah 5w, boleh jd bleeding due to chemical pregnancy. Sbb tu kot ada dok ckp pregnant, ada dok ckp tk pregnant. Sbb chemical pregnancy bleeding dia mmg lebih heavy dr normal period, kita dh start implantasi cuma tkde janin terbentuk lg.

boleh JD jugak keguguran sis. Cuba cek kat swasta Pula Minta scan