period delay

salam ibu² ..blh kongsi pgalaman tak.. sy last period 29/2 ..lepas period sy lgsung TAK PERNAH BERSAMA SUAMI sbb pjj .. 16/3 ada spotting tp x byk ..time cek tu ja ada pastu xde kluar da .. tp smpi skg 31/3 sy tak period lg .. da lewat 4hari ..period regular ,1st time jd mcm ni.. if kita xpnh bsama suami selama sbulan tu ada kmungkinan tak kita blh preggy ?

3 Balas

Tak bersama mcm mana nk preggy. Tp awak kena confirmkan yg awak mmg period time tu, bukan bleeding. Kalau confirm period then lepastu takda bersama then takkan pregnant. Spotting tu boleh jadi actually period tp tak banyak. Lepas kahwin hormon boleh berubah, ageing factor, lifestyle & stress pun boleh buatkan hormon berubah. Why not test upt je sis

3mo ago

hahahahaha

kalau tak bersama lepas period tu mustahil pregnant sis. unless yg sis ingatkan period tu sebenarnya pregnancy bleeding. test je UPT. kalau ikut dari tarikh last bersama suami patut dah naik terang UPT tu kalau betul pregnant.

3mo ago

kalau tak test pun, kalau alahan tu datang, dia datang juga sis. better test awal, supaya boleh prepare mentally emotionally untuk hadap benda tu. and boleh start folic acid, jaga makan etc.

klu awak yakin x preggy, then tggu je la period tu dtg.. mgkin hormon kot sbb 16/3 tu awak spotting kn.. maybe lmbt sikit period awak kali nie..