..

Salam semua saya unmarried saye nak bukak buku pink boleh ke di kk... Saye rse takut dan risau pon ade...saye mual ..hilang selera makan. Last period 12/2.. Sakit kepala tp xbaik2... Suhu bdn pon naik...

29 Balas

Wsalam..boleh je bkk buku pink kalau lewat bkk buku pink tu je nurse or doc bebel sikit cuma risaukan kandungan kita je xnk apa2 jadi tu je yg lain ok je..sya pun sama kandungan lebih 5 bulan baru bkk buku pink 😅 nurse bebel sikit lps dari tu nurse ok je 😊 alhamdulillah baby saya skrg dah setahun lebih..kita tolak apa org nak kata yg penting kita n baby dlm keadaan sehat

Msa first time buka buku pink sy pun unmarried.. Sbb takut sy buat checkup at swasta.. Doktor sy sruh buka buku pink at kkia takut apa² blaku boleyh refer di hospital kerajaan.. Then sy g kkia rasa takut giler😖, nervouse, 😣risau nurse mrh.. Tpi alhamdulillah nurse baik dia faham je.. Diaorg cuma focus at baby n bagi kata semngat☺

4y ago

Sy duk area cheras maluri.. Kkia at kampung pandan.. Sy pun risau dulu..Nurse baik 🤗.. Zaman nurse garang skang da xde.. Nurse siap bgi nasihat jaga bayi elok² sbb awak da nk jadi mak jgn bagi org tau.. Hehe😁 sedih dengar.. Nurse n doktor bagi semangat at kita.. Abaikan org kata.. Pergi je kkia jawab jujur apa nurse n doktor tanya tu je.. Sbb doktor nk tau perkembangan awak n baby.. 😘

Hehe boleh je awak.. Nanti bahagian husband diorang kosongkan je.. Saya pun time buka buku haritu takut jugak pandangan orang kan sebab saya pregnant dulu baru kahwin haha tapi alhamdulillah dapat nurse okay tak tanya banyak pun.. Cuma kena marah sebab buka buku lambat je hihi lambat sebab takut nak gi kk je sebenarnya

Boleh je.. Saya pun sama unmarried.. Saya kene marah pun sebab lambat buat buku pink dah masuk 5 bulan baru saya buat .. Mula² tu mmg rasa takut ape semua tp alhamdulillah la misi n doktor ok je cuma kene tahan sikit la ape yg diorg bebelkan.. Sekarang pun saya dah nak masuk 36minggu..

Boleh , pergi ja saya pun unmarried mula2 tu buka buku 2kali g klinik xberani ckp pelan2 kat nurse sy xkawin lg . 😊 tapi nurse xmarah cuma dia nasihat je tp jangan lambat2 takut jadi apa2 kat baby tu . Alhamdullilah skang saya dah 35weeks

4y ago

Takda laa nurse pon akan faham la . Tp ada jenis tak tanya bnyak ada yg suka bertanya , mcm saya dpt nurse semua ok2 sebaya dgn mak2 je tp diorang paham je 😅 . Nanti dkat buku akan tulis kita single mother . So jgn takut laa kuatkan diri utk baby kita ye 😁

Sama lah. Sy pun unmarried. Bila dia tanya pasal sijil nikah. Sy cakap takde then nurse just bgtau bahagian bapa kosong. Sy ok je. Nurse tak bising pun. Kuatkan diri awk demi baby. Sy tahu susah. Tapi kita kena kuat demi baby ok.

4y ago

Tpi saye tkut tpi saye perlu check untk kandungan saye , walaupun saye tahu ade yg akan ckp bukan2... Tp tkthu la kk tmpt sye ni... 😐😐

pegi je bukak buku pink. saya pun unmarried. doc n nurse tak marah ke apa. alhamdulilah sekarang dah 37m 1d. semoga kita diberi kekuatan untuk hadap masa2 yang akan datang. takpayah pikir orang lain. pikir diri n anak je

4y ago

Awak ade no ws sye nk tnye...

Better g scan dlu lagi senang dik kat swasta then bwk scan tu ke kk.jgn takut nak buka buku pink kat kk.dik just pekakkn telinga je k.inshaallah,tak semua nurse/doc yg bising.biasanya dorang akan tye adik senyap² dkt ruang lain

Boleh je. Hiraukan pandangan org. Semoga sis & Baby sihat2.. Terima Kasih sbb x buat yg bukan2 kpd Baby. Ramai je yg takut dikecam, sampai sanggup buat benda2 yg tidak sepatutnya. I’m so proud of you sis! 💜💜

4y ago

Ameen ya rabbal alamin thank 😘

Sama ada nurse akan marah ke x, tu no.2..yang penting baby dalam kandungan tu..perlu set appointment nk gi kkia tuk buka buku pink tu..semoga dipermudahkan urusan ini tuk awak..