Buka buku pink

Hi saye nak tanya kalau pernah miscarriage then pregnant lagi bpe week boleh buka buku pink ye ? Sebab ade yang cakap kalau ade sejarah miscarriage kene buka buku pink awal. Saye call kk banyak kali tk angkat2.

13 Balas

sy penah gugur n mngndung balik..sy kol kk nk tnya brpe minggu leh buka buku pink..pastu nurse tnya pnh gugur x.. trus nurse booking tarikh untuk appointment buka buku pink.. cer kol kk tnya.. sy aritu 6 minggu xsilap.

1y ago

Sama macam saya. biasa 6 minggu ke atas boleh buka buku dah kalau pernah gugur. Doktor akan scan terus. Tapi jangan terkejut kalau kantung masih kosong. Nanti lagi 2 minggu doktor suruh datang lagi untuk scan.

Sye prnh miscarriage thun 2020 . alhamdulillah ngelast thun 2022 sye dpt tau sye preg . Saya walk in trus kk , dia sruh buat upt kat makmal. Dah sah preg n scan .. 9mnggu sye dh buke buku pink ..

Sy penah gugur bulan 3 thn lalu.. Prgnnt blik dlm bln 9 tu... Sy buka buku msa 13w.. Sblm tu sy pg swasta dlu, utk cnfrmkan sy mmg prgnnt.. Tkut pg awl2 sbb msa yg gugur ni, sy bklinik awl..

puan p scan swasta dlu, then bawak gambar tu sekali ke KK masa walk in, sekiranya depa x angkat call..then, mybe depa akan bagi tarikh lain utk datang bukak buku

sy pun pernah sejarah gugur tp buka buku pink masa 12w (klinik yg bg tarikh) & cek bulanan mcm biasa saja. Alhamdulillah masuk 32w dah skrg.

Dah berapa hari Puan call? Puan perlu call sampai KK angkat. Kalau dalam 2 atau 3 hari masih lagi tidak berangkat, Puan perlu walk in.

1y ago

I see. Kalau hari 3 masih lagi tak berangkat, seeloknya Puan walk in ya.

sy ada sejarah 2kali gugur.. dan tahun ni syukur mengandung lg.. sy buka buku seawal 8minggu.. dan skrg dah 32 minggu😊

walk in je. sy pernah gugur jugak tp sbb kk tu busy, sy dpt appointment waktu 12 minggu. mungkin ikut tahap risiko kot.

sy 7minggu dh buka buku pink.. sbb sebelum ni pernah ada actopic ... sy prgi klinik n klinik akan bgi tarik lain plak..

1y ago

7 week tu sis scan dh ade heartbeat and nmpk bby tk ?

saya bukak masa 10 weeks. cuma nanti kerap check up 2 minggu sekali sebab ada sejarah gugur.