Kurang kencing di awal kehamilan

Salam semua. Saya nak tanya something. Okay ke kalau saya jenis tak kerap kencing? Kandungan 5weeks. Saya pernah keguguran and ectopic tahun lepas. Apa saya perasan masa keguguran and ectopic tu, awal awal sebelum tahu pregnant memang saya kerap kencing. Sbbkan kerap kencing lah terdetik nak check upt. Tapi kalini pregnant mcm kurang pulak kencingnya. Ada apa apa ke kalau kita tak kerap kencing? Setakat ni simptom lain mcm loya, breast sensitive itu semua saya alami.

2 Balas

Minum air kosong secukupnya?

3w ago

Banyak jugak minum. G kerja sebotol 1L habis sebelum balik. Sampai rumah malam minum air lagi lebih kurang 1L jugak sbb memang guna botol yg sama utk minum air. Ke saya kena lebihkan lagi minum air dari biasa?