Skip Folid Acid Dgn Vitamin

Salam semua. Saya first time mengandung so saya nak tanya. Sbelum ni saya selalu sgt skip makan ubat ni. Agak2 apa akn jadi ya? Hmm takutlahh..

1 Balas

Jgn skip sis. Folic acid sgt penting utk perkembangan bayi. Kurang folic acid blh berisiko mengakibatkan bayi lahir tnpa tempurung kepala. Blh google medical term dia cephaly lebih kurang la sy xingt. Sbnrnya folic acid ni kita blh dpt drp pemakanan seharian yg betul. Tp zaman skrg kita suka mkn yg kurang khasiat sbb tu klinik bagi vitamin2 tu semua utk topup.

4y ago

Ye sis. Sy pun kdg2 trlewat jgk mkn ubat sbb xde selera makan kan..yg oenting dkm sehari kena makan vitamin.