Asid Folid Skip

Tumpang tanya, saya tau kepentingan asid folid ni penting untuk ibu2 preggy tapi adakah memberi kesan buruk kepada baby skip 2 hari xmakan asid folid? Ubat tertinggal dkt tempat kerja. Haih saya jadi fikir negatif pulak ? skrg saya dah 27 weeks 4day. Ke ada yang mmg selalu skip? Mohon penerangan.

2 Balas

Xpe rasanye. Kritikal part applied first 3 month tu. Tu kene ckup folid acid nye. Huhuhuh sye pon 1st preggy makan smpai week 13 je. 2nd preggy ni nk try la makan smpai habis bersalin 😅

4y ago

Oh sye masa check up doctor ade mention after 13 week nk stop makan folid acid dh boleh dah huhuhu. Sye pulak jenis x suke makan ubat.

masa sy cek kk, masok 4 bulan, nurse kata xyh makan da.. hanya perlu mkn asid folic 3 bulan prtama.. 🤷‍♀🤔

4y ago

sbb acid folic d perlu kn masa pmbentukan awal.. pnbentukan tulang.. bila da besar ni, da complete.. tapi kalau rasa was2, cuba tnye dkter awk.. sbb sy da x perlu mkn..