Boleh ke skip makan folid acid?

Hai semua, saya first pregnancy. Sekarang baru 11 weeks 3 days. Saya skip pengambilan folid acid sebab saya ada alahan muntah yang teruk. Jadi saya skip ambil folid acid, selang sehari atau selang 2 hari. Saya mengalami alahan muntah yang teruk bila makan folid acid. Kadang2 menganggu waktu kerja saya. Saya terpaksa skip makan folid acid. Boleh ke macam tu? 😢 #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

2 Balas

jangan skip asid folid tu bnyak kegunaan dia untuk baby ngn awak 😫sypon mkn waktu malam nk tidur ngn air yassin walaupun x suka

jangan skip sis. acid folic tu unt perkembangan baby. penting sgt. sis amik sebelum nak tido malam.