Lendir Coklat

Salam semua. Saya first pregnancy baru 6weeks. Harini tiba2 keluar lendir coklat mcmni. Ni kira pendarahan ke? Maaf gambar kotor.

Lendir Coklat
19 Balas

sya pun kena mcm nie, dri 6w smpai lh skrg msk 10w, ptma tuh kluar mcm lh, then skrg kluar darah hitam tpi xpnuh lh pntyliner, dah 2kli warded, dn dktr slalu cek dari bwah, dokter jga bgitahu y kedudukan janin sya berada belah kanan hmpir dgn tube follapian, ttpi msh kat dlm rahim lgi, ada tak sesiapa y brpengalaman mcm nie, skrg sya sgt2 down sbb nie anak ptma ,sya ttc 3thun.. mohon bantu sya, terima kasih.

3y ago

Sis mcm mn skg masih ada x spotting coklat ni

Sis banyakkan bed rest. Jangan buat kerja berat2. Sbb kalau saya dulu g hospital asyik kena jolok utk scan last2 saya gugur. So, sis better mkn folic acid dan banyakkan berehat. Jaga kandungan ye. InsyaAllah semoga baik2 sahaja

Saya skrg 25w pun kdg2 ada cmni. Ni kdg bukan darah tp keputihan cuma warna lain. Kalau dh hijau teruk sgt g cek doctor. Nurse saya kata normal yg warna transparent or kuning2 cair. Tp kalau kerap warna kotor try refer doctor

2y ago

kalau warna putih tp dia mcm ada yis2 tu mcm mana sis

sy kena Time trimester ke dua 21 week's smpai warded bab bnyk sgt. doctor bg antibiotic n utex n ubat candid masuk dlm... kena bnyak rehat jgn stress

Check swasta dia suruh tgu dlm 10week unt scan tgk baby ok x.... Doa Bnyk2 ye... Sy pun mcmni 5week-13week....2x sy scan nk tgk keadaan baby

3y ago

Alhamdulillah sis saya skrg dah 27w. Kandungan sihat & selamat.

sy pun arini baru 6minggu..tp td mase buang air keluar mcm keputihan tp kenyal2 bile rase..ade sape2 penah jd mcm sy x?

3y ago

sis sy baru alami harini..normal ke? risauuu.. saya pun skrg 6week esok baru 7week

Sy spotting smpai 13w . 1st trismester normal .skrg da 20w alhamdulilahh baby oke sihat dan aktif .

3y ago

Dgr mcm ni lega skit..hehe

spotting normal mse awal pregnancy. kalau byk sgt, p jmpe doktor trus

kalau skali tu je xpe. tpi kalau berhari2. better check ke doctor.

first trimester kena banyak kan rest. eat healthy okay! ☺️