Tiada janin and jantung. 6week

Salam semua saya baru scan tadi. Tapi sebelum ni scan xde kantung tp ni dah ada kantung cuma tak ada janin n jantung lagi. Doc bg ubat kuat rahim and 2minggu lagi doc suruh datang. Normal ye kalau scan macam ni tak de janin n jantung. Saya bukan apa risau anak first.

Tiada janin and jantung. 6week
101 Balas

sebab tu doc imelda pernah buat posting kes doc ada scan ibu hamil tapi nampak kantung klu boleh bila ibu dapat tau pregnant tapi tade masalah apa apa dari segi bleeding yang berlebihan atau sakit lain macam tunggu 10w above scan pun tapa utk scan sebabnya mostly dlm usia tu dh mula nampak bentuk baby and heartbeat but terlalu ramai ibu suka scan awal, lepas tu tertanya risau susah hati sendiri sebab scan nampak kantung jaa tu mengundang tidak baik pada ibu dan pregnancy sebab ibu susah hati tadi

2y ago

Betul tu, saya masa first pregnant, dah check sendiri guna upt double line, pergi klinik just nak confirm pregnant atau tak sebab first time pregnant takut bagi harapan kat diri sendiri.. Bila check klinik doc kata confirm pregnant baru 5 weeks, so doc cakap kalau nak scan pun tunggu 10 weeks ke atas sebab kalau scan sekarang tak nampak lagi janin sebab masih awal.. so bila dah confirm pregnant tu kita sebagai ibu dah boleh makan ubat yg doc bagi macam folic acid dan jaga pemakanan, jangan buat kerja berat2.. nanti dah 10 weeks keatas nak scan dah boleh nampak hearbeat baby..

Maksudnya awk scan 6 weeks ada kantung saja?klu scan 6 weeks ada kantung saja tu normal sis sebab sy scan 7 weeks pun baru nampak kantung scan 10 weeks kelmarin alhamdulillah dah nampak baby sekali heartbeart dia tp sy still risau sebab sy kerap keluar lendir coklat ni pun dr kk suh makan ubat kuatkan rahim...harap takde pape...sy doakan awk pn dipermudahkan nanti fikir baik2 je....insyallah nanti scan lagi nampak dah baby sekali heartbeart..

saya pun hamil 6 minggu.... semalam masa masak darah mengalir turun.... call suami dari pukul 12 tengahari sampai pukul 3 baru dia jawab ...pi klinik cheak...tak nampak kantung apa pun... refer ke hospital... pi pac scan ada kantung tapi nampak macam tak elok...depa bagi tempoh 2 minggu untuk turun ..😭😭😭😭...tengah pantang la ni...jaga diri...kalau penat rehat...jangan jadi macam saya terlalu penat dengan uruskan anak lagi

sama mcm saya sis... baru je scan tdi..saya scan ikut bawah sbb ade kes extopic 5thn lps... ikutkn skg dh 6w3d...tapi nmpk kantung jew.. blm nmpk janin n jantung lagi... alhamdulillah, kandungan kali ni dalam rahim & doc suh repeat lgi 2 minggu.. blh saya tau ukuran kantung sis brape cm?

saya pun masa first checkup kndungan 5weeks, just nampak kantung je takda janin. then doc suruh datang semula masa tu kandungan 7weeks , Alhamdulillah dah nampak kantung n janin n heartbeat. so ms tunggu next scan ya jangan risau 🤗 #nowdah9weeks

Normal sis . Saya juga macam tu . after beberapa minggu saya pergi scan semula . alhamdulillah dah nampak . .. 6 minggu tu masih awal lagi usia kehamilan . apa² pun jaga diri baik² . in shaa Allah, semuanya dalam keadaan baik² . Btw tahniah sis

4y ago

Mnggu ke brapa awk scan ?

Saya pun baru2 ni disahkan hamil 6weeks,tapi bila scan masih tak nampak kantung....ade pndrahan mcm period..sy hrap masih ada lg. Due date sy pun hmpir mcm awak. Jaga kndungan Baik2. Semoga ada rezki timang zuriat thun ni.

Masa saya 6 weeks pun memang ada kantung tapi taknampak lagi janin, nampak kantung alhamdulillah dah. 9weeks check alhamdulillah dah nampak baby and ada degupan jantung baby. Doa banyak2 ye dan rest cukup2 trimester pertama.

saya 5week dh nampak kantung 8weeks dah ada janin dan jantung Alhamdulillah, cumenye lain org lain result dia, In sha Allah Doa banyak2 jgn byk sngt fikir in sha Allah Semoga Allah permudahkan urusan awak dan semua yg membaca

Normal sis..sy pun ank first scan 6w pun nmpk kntung kosong je dgn ada pndarahan lagi...doc bg ubt kuat rhim mkn dlm 2 minggu..sekarang alhamdulillah sy dah 34w dah ..sis jgn risau..selagi sis xde pndarahan semua masih normal..

2y ago

Saya 5week xnmpk kantung pape pon kosong je dlm rahim . Pastu 7weeks nampak kantung saja . Ni dh 9weeks xg scan lagi . Taktau nak g scan bile . Tapi xdek pendarahan pape . Lendir apa ii pon xdek kecuali keputihan je la .