Perut mengeras. Patut ke hosp ke?

Salam semua, perut saya mengeras tapi tak sakit.. Cuma kerap 10-15min sekali.. Ni anak ke 4.. Sebelum ni tak pernah rasa macam ni.. Tapi ni betul mengeras dan nyeri sedikit bahagian pinggang dan miss v.. Tp boleh tahan. Patut ke hosp terus atau macam mana?

5 Balas

saya 37w3d baby mengeras je ..skrg saya di hospital cek jalan dh 2 cm tp dokter nk induce jugk sebb baby kurang gerak ..kul 2 pagi ni saya turun tanda lendir darah..harap sgt pagi esok cek bukaan makin bnyak la 🤲🏻..xnak kme induce😂😂

Better awk g hosp je, xde mslh pn dtg je, cek bukaan, klu mcm sy dlu rasa mcm sis rsa tu,pstu cek bukaan bru 1cm, tapi air ketuban kurang (3) terus induce pksa beranak😅jgn lama2.. yg paling penting gerakan bby sis kira

kalau dh kerap jawapan mmg patot ke hospital. sy sakit yg kerap. pergi hospital dh 4cm masa doctor check. tengah tggu nk masok labour room baru air ketuban pecah

saya pun bby kerap sgt mngeras skrg tp bru 34 week.. tk sakit cuma tk bpa selesa msa mngeras tu..

Dah berapa week? Kalau kerap and sakit tu better pergi hospital dear