Perut Mengeras Tapi Tak Sakit

Hai mommies.. Saya 37w.. Seharian ni perut saya kerap mengeras tapi saya tak sure berapa minit.. Saya perasan pagi tadi 2 kali mengeras, petang sekali, dan skrg pun mengeras.. Mengeras tpi tak sakit. Bila baring, perut jadi lembut balik. Apa perlu saya buat ye? Perlu ke saya trus gi hosp?

2 Balas

Catat masa setiap kali mengeras. Kalau dalam tempoh sejam, contraction konsisten contoh 5minit sekali. Tak perlu tunggu sakit atau show lain.. boleh pergi hospital. Kalau belum konsisten, tu baru braxton hicks, persediaan rahim untuk bersalin. Dalam masa yg sama pantau kiraan gerak bayi. Kalau ragu2, boleh pergi check

Normal niece sya 6m+ br start nk meniarap