Takde apa2 tanda lagi even due dh nak dekat

As salam semua, now sy dh 38 weeks, due sy next week on 12 oct ni, tapi saya tak dapat rasa apa2 tanda and contraction pn setakat ni.. Nk tnye, biasanya contraction start minggu ke bape? TW

13 Balas

Sama dgn sy due 12hb oct..ptg tdi de rase perut mngeras..n sakit pinggang len mcm..xpe sis..bnykkn doa n solat hjat..semoga Allah permudahkn kita semua bersalin..amiin..

5y ago

hai keadaan u camne? dah ade tanda?

Sy due 8 oct nie.. sama la belom ade tanda ape2 lg.. baby suke lak dok dlm perot mama dia.. mama nye yg tak larat dah.. moga dipermudahkn urusan kita.. aamiin...

Sy strt rasa contraction tu sehari sebelum b’salin...2 3 hari b4 tu keluar tanda...38 weeks nie pn dh bila2 masa jer mommy...semoga dipermudahkn yer mommy...

5y ago

okayy thank uuuu sis😍

dulu sy daa 40w 6day pon x rasa contraction .. tanda pon tak keluar ape pon .. Esoknya nak kne masuk ubat , baru rasa contraction & terus bersalin

saye due 10/10.. 9/10 dah kne serah diri.. tapi still xde tanda2 nk bersalin.. perut mngeras pon susahnye nk rase.. bby gerak mcm biase je..

Due sy 16/9. Anak keluar 15/9. Start rasa tanda2 x selesa kt perut malam 14/9. Sekarang anak dh 2 minggu. Moga dipermudahkan urusan yer. 😊

5y ago

Plg ketara sekali. Sakit bawah pusat. Org panggil kawasan ari2 tu. Mcm nk kena senggugut. Sbb sepjg pregnant sy x sakit kt situ. Bila 14/9 tu, dh sakit situ. Mmg dh boleh agak dh nk bersalin x lama lg. Mak n kakak mmg selalu ckp mula2 tu akan rasa sakit kt situ dulu..

Sy 4/10. Pom tkde tande2 lagi. Kalau tkde jugak lps 6/10 kene serah diri 😢 moge kite sme2 diprmudahkan urusan

Sama juga,saya 18/10 tp xde rasa tanda2 nk bersalin,wlaupun ank yg ketiga nervous tu ada..😂 😂

Bergantung sis, nak ikut 38 weeks paru2 baby dah matang. So, anytime je boleh rasa contraction tu..

5y ago

okayy noted sis🙂

Saya 5/10 sama jg belom ada tanda2 lg. Tgh count down. Semoga kita semua di permudahkan.