38 weeks tapi takde tanda contraction

Sy dah 38 weeks tapi still takde tanda baby nak keluar. Risau pulak.. macam mana nk bg ade contraction? #firstmom #seriusnanya

5 Balas

Sama la sis saya pun dah 38 weeks bersama dgn suami bersenam macam macam senam saya buat tetap tak ada tanda untuk bersalin sabar jela🫠 baby selesa sangat dalam perut ni.

Masa anak first saya kerap sangat berjalan. Bersama suami juga waktu trimester ke 3. Tapi baby tetap taknak kluar. 40w bersalin tu pun sebab emergency czer.

Saya 39minggu 2 hari takde tanda tau tau sakit Pagi tu macam nak berak lepas tu sakit macam kerap so terus kira contraction

Sama la dah 38w2d ni xde tanda lagi pun haha. Redho je la bila2 baby nak kuar ni. Try buat senaman butterfly sis.

macam mana? bergantung pd aktiviti sbnrnya. buat exercise, kerap bjalan