tukar ubat

salam semua.. nak tanya sikit ubat tambah darah zincofer perlu mkn juga sekali ubat vitamin dan folic asid .. lupa tnya doc la.. mula2 to sya mkn iron tablet dgn vitamin dan folic asid tpi hb mc low so doc suru cuba ubat zincofer nii.. yg tak tahu nak campur mkn juga dgn ubat ni sbp nama ubat ni ada sekali da folic dan vitamin cuma mg dya sikit

tukar ubat
32 Balas

Waalaikumsalam sis, maaf nak tanya. Makan ubat ni lepas tu mual tak? Sebab pergi kk and nurse bagi ubat ni sebab dia kata all in one and good for baby. So hrini start. Lpas satu jam makan rasa mual nak muntah even dah lepas 2 jam minum air cicah biskut pun still rasa nak muntah plus tengkuk mula rasa panas 😭

4y ago

Mmg mual sis, tp seeloknya awk mkn lps subuh... Pstu mkn.. Minum air.. Baring trus.. Tp bantal tggi skit... Nk suh supaya xmual.. Sy OK cara ni