tukar ubat

salam semua.. nak tanya sikit ubat tambah darah zincofer perlu mkn juga sekali ubat vitamin dan folic asid .. lupa tnya doc la.. mula2 to sya mkn iron tablet dgn vitamin dan folic asid tpi hb mc low so doc suru cuba ubat zincofer nii.. yg tak tahu nak campur mkn juga dgn ubat ni sbp nama ubat ni ada sekali da folic dan vitamin cuma mg dya sikit

tukar ubat
32 Balas

Waalaikumsalam..cukup mkn zincofer je sis..yg lain xyah mkn dh..sbb dlm zincofer dh lengkap semua..☺️

Tak perlu ambil vitamin lain dah. Sbb dlm zincofer ni dah lengkap ada iron, folic acid and vitamin lain2.

makan zincofer saja sis dah cukup. lagi pun zincofer dah lengkap dengan folic asid dan vitamin

Ya Allah.. Baru saya tahu..... Saya makan semua ubat 3 serangkai tu sekali dgn zincofer ni😰

sy mcm sis jgk skrg doc suruh sy tukar ubat maltofer...tp kna bli sendiri dkt famasi

Saya dulu makan ni je, dah ada semua dalam tu. And alhamdulillah hb okay je sampai akhir

Makan zincofer aje. Saya pun makan zincofer je. Obimin dgn acid folic tu dah tak makan

Dh tak perlu makan folic asid & vitamin b. Sebab zincofer ni 3in1

Kalau mkn zincofer, tak payah dah folic acid segala bagai tu.

BG Sya tak peluru kot....sbb zincofer dah ada vitamin kg..