G6PD & Jaundice

Salam & Hi semua. Nak tanya pengalaman mothers dekat sini yg ada pengalaman dengan G6PD & jaundice. Sekarang baby sy dah 51 hari. Tapi jaundice masih ada. Monitor jaundice seminggu sekali sahaja. Baby fully bf. Normal ke baby yg ada G6PD akan mengalami jaundice yg sebegini panjang? Any advice? Thankyou all ❤️

21 Balas

My first child g6pd def sampai terpaksa tukar darah. Jaundice memang naik mendadak sampai 477. Syukur tak kena demam sawan. Lepas refer hosp pakar da tukar darah still naik turun but masih dlm pantauan duduk hosp 14hari. Kalau anak fully bf dgn secukupnya, tak demam, berak kencing ok selalu inshaAllah cpt turun

4y ago

Itulah.. Anak sy bf, kencing berak semua Ok.. Docter kata bf jaundice.. Tp tula, siapa tak sakit mata tgk anak lama jaundice kan.. Huhu