PROLONGED JAUNDICE

hi mommies. ada sesiapa yg ada pengalaman baby prolonged jaundice? biasa jaundice ni sampai berapa minggu/bulan baru hilang ya?

6 Balas

anak saya prolonged jaundice sampai habis pantang kot. Dah nak masuk 2 bulan. Tak tau la still ada ke tak, sbb bila keluar org cakap muka dia kuning. Mama dia yg tengok dia hari2 ni dah tak tau beza dah kuning ke tidak. As long as dia menyusu okay, sehat dan berat naik, so kuning dia okay je la. nnti lama2 dia kan hilang sendiri.

6mo ago

kuning tu hilang sendiri

Anak sy prolonged jaundis sampai 1 bulan , Alhamdulillah skrg dah tak da , kerap kan baby menyusu , janji dia berak dan kencing.. Petua mak, sy juga kerapkan baby mandi .. 2x sehari dan guna daun pegaga bila mandikan baby..

bagi dia susu sebanyak yg mungkin. hari ke 9 anak sy dh discharge kuning. saya kerap bagi dia susu. dan ada juga yg saya pam Sebb lebih puas hati dengan kuantiti susu yg anak sy minum

Baby sy start 4 hari sampai 14hari je, kena pegi klinik ambil darah, last pegi masa baby 14 hari kuning tinggal 85 je, dr tak suruh dh dtg utk check kuning.

Berapa minggu/ bulan tu tak tentu jugak tp selalunya 2 minggu la. Bacaan kuning kena 85 kebawah baru bebas kuning

depends kekerapan susu dan berak kncing ank..klu bby sy hari ke 27 bru turun kuning 4.5..