prolonged jaundice

hai mommy2 nak tanya ada x pengalaman mommy2 yg anak nya prolonged jaundice...baby sy dah 26hari tp still ada lg jaundice nye tp skrg ni makin kurang cuma risau dah dekat sebulan xhilang2...ada jugak dengar betul ke kalau jaundice lama nanti anak ada masalah in future...

2 Balas

sy sebulan anak kena jaundice...lps tu br nurse bgtau soh campur susu formula....sehari bg laa 1 or 2 kali..then bila pegi check kuning makin turun....sy beli susu tin paling kecik

fully bf ke

4y ago

mommy jaga mkn kalau fully bf.. kadang sbb pemakanan.. xpon stop dulu bf.. bagi fm.. susu ibu xpe boleh tahan 6 bulan.. kuning bby tu penting.. turun kn kuning dulu then nnti da ilang, boleh sambung susu ibu semula..