Perut mengeras

Salam semua.. Nak tanya ni, now tengah mengandung anak kedua and kandungan now 35weeks 2days now. Dari tengahari tadi perut asyik mengeras. Dulu 1st baby ada juga rasa braxton hicks and contraction palsu. Tapi xlah macam harini. And, mengikut kiraan last period, patutnya esok bersalin sudah but doc ckp next month. Sbb 1st scan doc ckp baby kecil padahal 1st baby pun kecil juga. So now patutkan biarkan saja dulu sbb takut bukan contraction yg betul? Nanti pegi hospital and then blum tiba masanya bersalin lagi? Hahaha. Nanti kena suruh balik rumah lagi ?

1 Balas

Prgi je. Biar d org cek laluan. Kalo sruh blk xpe la. Sbb dok kerap mngeraskn. Tu da tnda nk bsalin da tu

5y ago

Oh kalo rasa xde pe n ok mybe ok la tu. Ikot naluri ibu.