Result scan

Salam semua. Nak tanya, boleh jadi ke lain lain machine scan and lain2 klinik boleh sebabkan result scan pun tak sama. Cth mcm klinik A scan dh nampak heartbeat, tp scan dekat klinik B, belum nampak heartbeat. Tp baby dh nmpak. Beza scan dlam 2 hari je. EDD pun lari. Risau pulak fikir 🥲

2 Balas

Boleh jadi, sbb mesin scan yang berbeza. Awal kehamilan memang kadang akan lari sikit. 2 hari tu takde jauh beza sgt. Doktor pernah kata kalau lari dalam 2 minggu mungkin kena pantau sikit. Scan balik dalam 2 minggu lagi nanti tengok camne yee

2y ago

Okay. Terima kasih ye 😘

sis, macam mana perkembangan sekarang? sebab saya tengah alami macam ni. tapi second scan saya lari 3 minggu dari first scan 😭

2y ago

Alhamdulillah. Sekarang dah ok. Baby membesar ikut usia dia. Bila tu scan? Nnti cuba repeat lagi tgok mcm mana.