Anak saya dh strt makan makanan pelengkap…ada few question sya nak tanya

1) Its normal klu anak mcm tknk makan sendiri…mostly sya yg suapkn..dh bg sudu but dia mcm main2 n terus campak sudu tu 2) time makan bila sya strt bg nasi bubur yg tk blend dia akan sembur2 nasi tu balik…memang anak usia ni akan mcm ni ke #pleasehelp #firsttiimemom #firstbaby

2 Balas

Hi, answer to the both questions are normal. 😊 Baby baru 24 hari diperkenalkan dengan makanan. So it's gonna takes time for baby to get familiar. 1 atau dua suap pun dikira baby makan ya. Apa yang Puan perlu buat just keep on offering the food to baby. Jangan marah bila comot atau bersepah. Keep the environment stress-free. Oh berkenaan tekstur bubur, baby Puan dah ada gigi ya?

2y ago

Ouhhh…thnks sangat2 sis…lega bila baca.baby tkda gigi lgi tpi sekarang dia suka gigit2 jari bila try bagi buah dlm fruit feeder msti dia akn campak n nk sya yg sua dekt mulut bru ok makannya

berapa bulan

2y ago

Thanks mommies…new knowledge ni…thnks sangat2 😭