FOOD

Hi, anak sy umur 11 bulan..dia kurang nak makan makanan pejal sejak umur 6 bulan lg..macam2 saya dh bg dia try utk makan tp still xnak..klu suap jgk dia mula nk muntah nak buang makanan dlm mulut dia tu..dia cuma nk susu badan je..mcmna ye??

2 Balas

Hi mommy. Dia dh tak mkn blend kan? Kdg baby tak suka tekstur, kadang tak suka mknn yg sama... Cuba tukar menu. Kalau dia mkn yg blend, cuma tak payah blend dh..

5y ago

Hi mamonster.. terima kasih ats cadangan dan nasihat anda..sy akn cuba apa yg dicadangkan itu..

Saya pun sama