Buku Pink

Salam semua mothers, bila agaknya masa sesuai untuk buka buku selepas dpt result positif ya. Sy first time pregnant ?

241 Balas

Ikut pgalaman saye masa nak bsalin klu da ade rase contaction,selawat 3x pastu makan madu..InsyaAllah..smoge dpermudahkan..

Sy dpt tahu pregnant 6week,g scan doc 9week 1day...tp belum buat buku lg... Insyaallah selasa ni baru buat.. Now 9week 3day

Buat x dgr jak sis,klau terkena dgn nurse mcm mulut radio ni.... Biarla lewat bikin buku yg penting sis buat untuk baby..

nurse pn ckp nk dtg rumah gak tp klau ada lalu area rumah kita la..preggy dulu nurse ada dtg sekali je tk da la dtg hari2

Kalau tkde prob apap ok je. Cuma kalau buat awal. Bule kawai , gula dlm bdn atau mslah lain jika ada. Untk baby dn awk

Buat buku merah mmg dpt jer, tpi kalau scan masa 5 weeks biasanya blm dpt detect lgi sbb kndungn masih tlalu kecil..

5y ago

Pergi KD pon boleh kan ni?

Pergi je buat.. Saya pun camtu dulu... Dah nak masuk 6 bulan.... Mmg bebel juga la memula tu... Tadah telinga je la..

Sy dah 7week belum buat buku lagi... nanti 12WEEK baru g 😅😅😅 malas nak buat awal³ just mkn folid acid jerrr

sy pun buka buku time kandungan 21 weeks, sbb tk sedar prgnant. nurse kt kk xmarah, dorang tegur je. hehe dont worry

Boleh je kalau awk tahan kene membebel sebab akan bersambung, dari missi sampai ke dokter pastu bnyak bende nk kene buat

5y ago

kene tahan bebel tula jenuh kang,heheh tak pe tak lewat sangat buat buku.