baby kena kena kuning

Salam semua mommy2 alhamdulilah saya selamat melahirkan bayi prempuan pd 9.9.19 dgn berat 3.0,tapi yg sedihnya masa nak keluar wad hari ini doktor sruh check.kuning baby dlu,check2 kuning baby tinggal so dgn kecewanya hati balik rumah tanpa baby,krn baby kena trapi untuk kuning jururawat yg jaga.ada ke petua untuk hilangkan kuning bayi share2 lah.untuk mandian kah

2 Balas

Kerapkan bf baby sis.jangan bagi baby Makan or minum mcm2.hanya bagi baby kerap menyusu je.kalau sis xde air susu atau kurang susu,sis boleh top up susu formula.janji baby menyusu.baby kerap menyusu,dia Akan kerap berak n kencing.kuning Akan kluar melalui kencing n berak tu.tu nasihat doktor.normal kalau baby lmbat trun kuning.sbb ikut baby jugak.ada yh lmbat Ada yg cepat.lagi2 klau si ibu berdarah o.

Byk2 susukan baby. Bg baby berak. Nti akan slowly kurang kuningnya.