Baby kuning ..

Salam mommy2 , tahu dak petua nak hilangkan kuning mcm mana ? #anakfirst

10 Balas

Saya kerap bagi susu badan dan saya ikhtiar cara lain juga seperti mandikan anak saya dengan daun belimbing buluh... Daunnya rebus dengan air dan buat mandi anak... Kemudian selepas menyusu bagi air perahan anggur hitam dalam 2 - 3 biji...

Keef bf bby puan...paling lama jarak 2jam....kene kjutkan bby mnum sbb bila bby kuning dia mmg akn tdo je.... Kuning akn keluar melalui najis bby...sbb tu perlu keep bf bby puan...lebih kerap dia membuang lebih cpt utk kuning turun😊

4y ago

Okay sis , terima kasih ye .. saya mmg tak ambik semua tu .. nurse pun ada bgtahu jgn makan lada hitam , halia , jamu2 ..

Menyusukan anak dan jangan makan jamu , halia , black pepper sebab semua panas lagi naikkan kuning baby

cari pokok amin buah or dukung anak..mandikan baby dgn air rebusan daun dgn akar² tu skali

Ibu menyusu x blh mkn jamu panas2..kerapkan menyusu..

4y ago

Ok...dlm kul 9pg tu dedah kan skit dia di bwh matahari yg msk dlm rmh kita tu..vitamin d elok utk penyakit..tp akk darah 0+ tiap kali ank kuning akk dh mls fikir panjang..terus hantr swasta..klu mampu x de masalahlah..akk kena 1k thn utk seminggu thn di ward..ank dia letak bwk lampu biru tu..dh baik..doc tel minta bwk balik..time tu lah akk mkn jmu..sbb ank x de disisi..

Kerap susukan badan..

Biasanya kerap susukan baby

4y ago

Okay2 in shaa Allah turun kuning baby ye

Kerapkan penyusuan

susu