HOBI MEWARNA SEMASA HAMIL

Salam semua mommy , Siapa sini ada pengalaman masa hamil mengidam mewarna2 Buku Warna budak2 tu.. Saya mengidam masa kndungan 2bulan hari tu, skrg dah 19 minggu 5hari (5bulan) la tu kan .. jadi hobi dah skrg rasanya bnyak dah buku mewarna saya warna. saya rasa tenang dan best dapat warna2 .. Tak ke pelik 🤭🤣 tapi enjoy

22 Balas

Sama dgn saya awak😬 time pregnant hari2 nak mewarna. Rasa tenang bila dapat mewarna tu. Kadang kan kita ada masa yang tiba2 boleh nangis sendiri out of nowhere kan, terus capai buku & colour. Skrg ni haa anak dah 6 bulan, Allahu buku mewarna pun entah ke mana ya😂

sy dlu 1st baby mengidam nk pasang lego🤣🤣 ajak husband g toyrus beli lego yg harga beratus tu.. lps siap pasang rasa puas sangat.. hahaha smpai sekarang lego tu elok lagi tersimpan.. ni 2nd baby x da la pulak mengidam mcm tu dh🤣🤣

Kalau benda tu buat ibu tenang , oke jee . Boleh teruskan . Pregnant mommy ni memang kena sentiasa tenang , supaya tak banyak fikir yang negative 😘 Mana tahu nanti baby keluar tangan berseni . Suka mewarna . 🥰

Eh, mewarna tu boleh healing jugak tau awk..mcm sy pun suka seni ni..tapi sejak anak sulung ni lincah aktif sgt fasa membesar, hurmmm simpan jela semua art stuff sy. Skrg preggy 14w, takda hobi dah..tenat melayan alahan 😅

Pengalaman kita lebih kurang sis,masa 24week saya mengidam set mewarna dan set alat tulis,siap ajak suami pergi eco shop beli alat tulis macam nak prepare anak masuk sekolah, nasib suami layankan geleng kepala dia😆

saya dulu pregnant mcm ni sis 😂 siap beli pensel warna, buku warna Disney princess. pastu suka dgn sticker² Disney princess 😂 nahh baby girl ptot lah suka Disney princess sgt 🤣

Mse 3bulan sy gigih nk mewarna..seharian dduk xgerak sbb syok mewarna..skli sakit pinggang terus xbuat..skrng ske masok kedai buku..sbb nk cium bau buku je😂

saya pun kalau masuk diy mesti pegi bahagian buku2 pensel warna kanak2.. duk belek satu2 teringin nk mewarna😂 tp x beli sbb xde yg berkenan buku tu

sya suka menulis pulak, apa-ii je sya tulis. suka duka happy sedi smua sya tulis. tpi sjk kblkngan ni sya mmng bnyk diam tu je la . 31w 4d

seronok mengidam macam ni. tak pening kepala husband nak layan 🤣 boleh buat stress treatment juga n isi masa lapang..