Tertanya2 dekat 3bulan🤭 tak period..cek upt...selalu -ve..pg scan ,pun blum preggy..🤣 bila mual2 .

Mulalah rasa preggy..lps tu cek upt..msh -ve🤣 payudara sensitif .Mengidam mcm2.🤭 Selalu mimpi hamil lagi🤭ishh..ingatkan preggy, tup2 hari ni dah period..kena usaha lebih lepas ni🤭🤣 mgkn ada pengalaman mcm saya..sedikit sbyk bkongsi pngalaman..hrp lps ni usaha nk preggy tu dprmudahkan🙏😇sbb baru makan folic asid juga.

2 Balas

Betul, tanda nak period dgn pregnant sama mcm mual & sakit breast kecuali saya tak ada rasa senggugut. Saya pun ttc mkn folic acid je. Badan lain-lain. Amalkan pemakanan sihat & senaman. Tak ada makan supplement/jamu. Takut rosak organ dalaman. Saya baru makan tak sampai sebulan folic acid dh dapat anak yg baru. Saya juga berpendapat anak ni rezeki. Kita makan apa pun kalau Allah masih belum nak bagi anak pun tak dapat juga.

3y ago

Sis ttc brapa tahun. Tolong jgn cakap TAK ADA SUPPLEMENT. sis dpt pregnant tu rezeki ya. kalau consult Nutritionist (Pakar Pemakanan) bhgn TTC mmg ada supplement kene ambil. CONTOH byk keputihan kene ambil probiotic, ada masalah pcos kene amik myinositol, nk sihatkn sperma lelaki amik coq10. Usaha kene berdasarkan ilmu. Jgn sesedaP ckp supplement rosakkan dalaman. Dapatkan ilmu dan nasihat dr pakar utk supplement yg btol berdasarkan tahap kesihatan kita

Folic acid je xcukup. Sy ttc mcm2 cuba. Yg first gugur. Pastu mak suruh makan jamu. Cuba jela. Alhamdulillah dpt lekat. Now tgh pregnant dan happy bdk dlm ni dok tendang2. Sy doakan semua yg ttc dpt rezeki baby dan dipermudahkan ❤️

3y ago

Hi puan boleh tau x puan amalkan jamu apa? Sy pun baru lps gugur sbb kandungan x jadi