Stress

Salam . Hi semua. Maaf sy luah kat sini. Suami sy curang alasan sy xjaga makan minum dia lepas sy bersalin. Sy mengandungkan ank dia. Alahan teruk. Bukan sengaja xnk buat semua tu. Baru arini dia terus terang dpn famly dia. Sy rasa kesian kat budak dlm perut ni.. sy baru kahwin bulan 12,bulan 2 allah bagi rezeki. Teruk sgt ke sy ni .. punca suami cari lain sbb sy xjaga makan minum dia. Dia xfhm keadaan sy ke selama ni.. kesian kat budak dlm perut ni.. sy stressss sgt sgt... sedihhh sgt ya allah allah je tahu perasaan sy

31 Balas

maaf puan. kalau dia fikirlah awk n anak, dia takkan buat cmtu. dia bukan tak faham tp memilih tak nak faham. kalau sy jd puan, sy tinggalkan je. anak lebih pnting dr suami dayus gitu. sbb jaga makan minum tu bkn tgjwb awk spenuhnya di waktu begini

Kalau kes mcm tu, bkn sbb xjaga mkn minum sis. Tu alasan je. Mmg jenis suka berskandal. Istikharah utk buat keputusan terbaik. Nak tinggalkan boleh, lg pn baru kawin. Kalau nk stay pun boleh, cume boleh ke sabar hidup berpuluh tahun mcm tu. Pilih la yg terbaik.

Maaf cakap sepatutnya suami kena ada sikap bertimbang rasa dalam rumah tangga, di uji isteri mengandung dan tak larat dah guna alasan untuk curang Allahu nampak sangat suami tak cukup matang dan tak cukup sedia untuk hidup dalam berumah tangga.

Alasan je semua tu. Sepatotnya bila isteri dah mengandung kena lebihkan perhatian terhdap isteri. Jaga perasaan isteri. Bukan cari puan lain. Semoga sis kuat & tabah ya. Moga dipermudahkan urusan juga. Kuat ya! Allah ada. 💪🏻

Alasan je tak jaga makan minum. Baru je kahwin kot. Dia sendiri tak pandai nak jaga rumahtangga. Sis jangan stress2. Doa yg terbaik untuk sis dan kandungan. Laki tak guna macam tu takyah buat pening. Hidup tanpa dia lagi bagus

Allah sabar puan..jangan stress banyakkan zikir dan dekatkan diri pada Allah..cuba bawak berbincang baik2 dengan suami...stress tak baik untuk kandungan...semoga puan kuat dan jumpa jalan penyelesaian

Puan seorang yang kuat, semoga Allah bantu puan. Doakan suami puan berubah, Doa isteri kepada suaminya in sya Allah, Allah maqbulkan.. harap suami boleh bincang elok2 .. Kuat kan diri puan demi anak

hi sis. its ok. luah ja.. pa pun sis kena strong.. bnyk2 brsabar. pikir pisitif jaa. sis hadapi dgn tenang.. doa yg baik2.. be strong sis💪💪💪

takkan suami puan tak oaham dan tak tahu??dia tak banyak membaca kot tentang wanita hamil.boleh pula dia cakap macam tu??

Moga Allah berikan kekuatan pada puan dan moga ada keajaiban doa doa seorang ibu dan isteri..