Stress

Salam . Hi semua. Maaf sy luah kat sini. Suami sy curang alasan sy xjaga makan minum dia lepas sy bersalin. Sy mengandungkan ank dia. Alahan teruk. Bukan sengaja xnk buat semua tu. Baru arini dia terus terang dpn famly dia. Sy rasa kesian kat budak dlm perut ni.. sy baru kahwin bulan 12,bulan 2 allah bagi rezeki. Teruk sgt ke sy ni .. punca suami cari lain sbb sy xjaga makan minum dia. Dia xfhm keadaan sy ke selama ni.. kesian kat budak dlm perut ni.. sy stressss sgt sgt... sedihhh sgt ya allah allah je tahu perasaan sy

31 Balas

Aikkk? Mcm alasan jer laki sis ckp mcm tu. Hairan betul.. Sis kena kuat ya.. Cari tau kenapa. Sis kenal dah lama kah dgn dia ni? Sis x perasan kah kalau ada benda2 pelik yg suami buat ni sblm ni? Hairan betul sy.. Sbb makan minum?? Atau mmg baru tau perangai laki sis mcm tu.. Cuba sis ckp, sy ada kawan dia prnh ckp dia bila dah tgh pantang tu suami dia lah yg jaga makan minum dia. Xda pun sampai curang. Kalau abang curang ni sy pasti bukan sbb sy x jaga makan minum abang? Tapi sy x expect apa pun sbnrnya.. Mcm tuu.. Sebelum ni masa belum pregnant tu hari2 sis bagi dia makan minum ka? Kalau yaaa... Nmpknya dia x matang tu.. Sis settle lh dgn dia.. Cuba sis cakap mcm ni.. "Mcm budak2 je kau bang, curang sbb tu.. Kalau kau rasa mcmna uzur waktu berpantang tu, kau boleh kah bangun laju2 pergi berkungfu dekat dapur? Kau rasa cukup masa ka nak bagi makanan sedap2 ala2 mcm restoran buat? Kau ingt mcm kartun ke dpt anak je boleh buat keja dkt dapur.. mcmtu?" berdiri lah d dunia yg nyata.. Curang sampai meluah dkt ahli keluarga n baru dapat anak baru lahir adalah hal paling bodoh dan akal pendek. 🔥🔥🔥🔥🔥🔥

Ya Allah ...semoga puan tabah hadapi ujian ni... semoga suami puan sedar akn kesilapan dia tu... alasan yg x dpt terima... just nk tau apa respon family suami bila dia berterus terang...ank dlm perut tu anak dia juga.. punca dia juga blh plak bg alasan mcm org x da otak.. sorry puan kasar bahasa sy tp apa yg suami puan buat mmg x blh diterima... puan kena tabah.. jgn stress pikir pasal anak ja... sesetgh lki pandai bg alasan ja ..nk escape dr tggjawab... slalu time mcm ni suami kena jaga isteri.. igt saja2 suka2 ka dok muntah... dok pening bagai.. kita pn klu blh x mau tp hakikatnya ni la keadaan yg perlu dilalui sesetgh ibu yg pregnant. laki2 tlg pahami keadaan isteri yg alah.. bkn senang tau x... sy msa pregnant utk dua2 ank alah smpi 4 bln.. nk p kerja pn xblh... ada setgh apa pn x da. relax jaa... ikot rezeki msg2...smua pn kena pahami keadaan org yg alah... laki kdg x paham tp ada juga perempn pn x paham dok kta kita malas o mengada.. kena kt ang baru ang tau mcm mn....

alasan dia je sis. jenis lelaki buaya and jenis yg makan minum selalu diperaja. kalau dia manusia yg bertanggungjawab bertimbang rasa, dia takkan buat mcm tu hanya semata2 tak diberi perhatian or isteri tak masak. masak memasak tu kemahiran basic perempuan dgn lelaki kena ada. bukan apa, kot2 nanti dh tua xlarat nak berjalan, takde la mati kebuluran dlm rumah. alasan dia je. sekalipun nanti perempuan simpanan dia mengandung nnti, alahan. akn jadi benda sama jgk. dia akn cari org lain. tinggalkan pulak perempuan tu konon xdijaga makan minum. walhal dia tu memg dasar buaya darat. 😑😓

hmm maaf cakap. penting diri betul lelaki tu.. isteri pregnant. baru kahwin bulan 12. fikir logik akal la. kahwin utk hidup bersama susah senang. isteri pregnant. kena la faham ,..ni tak..cari yang lain atas alasan tak jaga makan minum . yg lain tu jaga makan minum ke?? kalau jaga, confirm tak lama.. sebab perempuan tu tak kisah even si lelaki dah ada isteri..dan takkan kekal pun..percayalah. Allah ada dengan awak. doa banyak2.. Allah bg rezeki kat awak. jangan sedih2. tak elok sedih waktu pregnant.. Allah uji sebab Allah sayang. kuatkan hati.. doa minta pada Allah.. Allah je tau semuanya

alasan semua tu . orang bini mengandung makin jaga bini dia .yg ni minta di jaga pulak .. sabar ye awak .Allah takkan menguji hambanya jika dia tidak mampu.. in shaa Allah awak boleh lalui semua ni minta support dengan family . kuatkan diri demi baby kmu tak perlu pedulikan lelaki macam tu. brsyukur Allah tnjuk awl2 perangai dia . klu dah smpai anak 3 4 bru kantoi lagi sush .. semoga Allah permudahkan segala urusan kmu ..

pengaruh istri kufur kerna suami yg kufur duluan tdk heran la kenapa wanita kebanyakan single mother apa2 sis kena tabah wanita yg baik dan hebt tdk akan bersama dengan llki seperti cermin yg buruk sis kena berani hancur kan sbb kat depan ada lagi yg lebih indah untuk sis harap tabah dan kuat bukti kan sis bukan wanita lemah✊🏼

maaf ckp la. suami awk tu pentingkan diri. nk org layan dia je. bistu awk yg pregnant anak dia ni mcm mana pulak. dlm rumahtangga kena kerjasama. tolak ansur. dia tu suami sepatutnya dia yg kena jaga awk lg2 time pregnant ni. apa dia igt isteri ni dikahwini utk jadi maid? tak perlu dijaga hati dan perasaan?

Sorry ckp. Kalau suami asyik fikir nafsu sendiri ja. Asyik nk jd raja memang macam tu. Myb husband kamu rasa memberontak sbb baru kahwin belum puas Sama2 isteri. Tp isteri pula dh pregnant dgn alahan bagai. Sangat2 la perlu berbincang n merancang masa awal perkahwinan.

Wsalam..alasan alahaii. Tak masuk dek akal. Dia dulu sunat punai pon dah terbongkang je. Inikn beranak kene jahit sana sini. Dah kalau gatal curang tu jangan salahkan orang lain la. Sis pilih la jalan hidup sis betul2. Lelaki camtu xkan pernah berubah. Percayalah.

suami terus terang depan family, so apa kata family?menyokong ke? suami yg kena jaga makan minum kita ada la. lagipun da tua kan, klu xde bnde nk mkn pegi la cari sndiri,dh isteri ni tgh mengandung..bukannye budak kecik nk kena suap..ehhh ehh geram pulak kite