pengalaman mummy 35minggu ?

Salam.. hi semua.. Jom share pengalaman korg ..Sy bru scan td kt kk.. anggaran berat bby 2.5kg.. bby girl inshaa Allah.. time bersalin kebanyakan berat bby mmy makin berat atau makin kurang? ? btw, sy ade GDM on diet.. sebelum ni, berat sy naik terkawal.. tp kali ni naik 2kg.. so doc agak risau td.. doc suruh sy dtg scan lg sekali next week sbb katanya air ketuban sy byk..bacaan 20 katanya.. dan sy kena cek BP seminggu sekali sbb takut tekanan darah tggi.. ade yg sama pengalaman mcm sy tk?

4 Balas

sy ada pre eclampsia masa pregnant. checkup n scan masa 22w-24w baby x mmbesar. berat n size sama je. bila BP reading makin tinggi kena warded start 26w. masa tu scan baby estimate 920g. air ketuban dah kurang jd doc ckp mgkin size baby akan surprise..27w4d kena induce n after 44 jam baby keluar 1.9kg.

5y ago

alhamdullilah sihat..skrg dah 4 bulan😊. masa lahir tu je ada jangkitan paru2 sikit. pernafasan pun laju. on antibiotics 4 hari pastu dah ok. 2 minggu kt hospital then dah boleh balik. berat baby pun dah ckup. x sangka baby berat mcm tu sbb waktu scan doc asyik ckp berat n size baby x bertambah. Jauh beza pulak tu berat scan dgn berat waktu lahir.