pengalaman mummy 35minggu ?

Salam.. hi semua.. Jom share pengalaman korg ..Sy bru scan td kt kk.. anggaran berat bby 2.5kg.. bby girl inshaa Allah.. time bersalin kebanyakan berat bby mmy makin berat atau makin kurang? ? btw, sy ade GDM on diet.. sebelum ni, berat sy naik terkawal.. tp kali ni naik 2kg.. so doc agak risau td.. doc suruh sy dtg scan lg sekali next week sbb katanya air ketuban sy byk..bacaan 20 katanya.. dan sy kena cek BP seminggu sekali sbb takut tekanan darah tggi.. ade yg sama pengalaman mcm sy tk?

4 Balas

wahhh tahniah sis..tringin nk bby girl gak..hehe..biasanye brat bby beza lbih krang 500g camtu time lahir n time scan..cam sy pn brat naik 3kg dlm sbln bru2 ni..kna check BP 2xsmnggu utk 2 mnggu..tp sy br 28weeks..hehe..apapn smoga dipermudahkan segala urusan sis yer

5y ago

sama2 dear.. semoga dipermudahkan segala urusan nnt yer

Wsalam sis..GDM on diet bgus..sbb biase GDM bby bsar skit..tp tu sume anggaran sje.jgn risau.sy mse 40week anggran bby 3.1..bby lhir 41 week dgn brat 3.76kg.😅.jauh dr estimate die.insyallah smoga d prmudahkn urusan puan..🤗

5y ago

Itu la..beza sgt..ank sulong mse 40week estimate 3.5..kuar 3.7..xde la jauh sgt bezanye tu.

Wahh. Sy check haritu 35mggu4hari baby 2.3kg. sis banyak minum air masak ke? Air ketuban sy 10. Bulan lps air ketuban kurang. 37mggu kalau air kurang kena paksa bersalin

5y ago

Ohh yeke.tenkiu utk info 😊

sy ada pre eclampsia masa pregnant. checkup n scan masa 22w-24w baby x mmbesar. berat n size sama je. bila BP reading makin tinggi kena warded start 26w. masa tu scan baby estimate 920g. air ketuban dah kurang jd doc ckp mgkin size baby akan surprise..27w4d kena induce n after 44 jam baby keluar 1.9kg.

5y ago

alhamdullilah sihat..skrg dah 4 bulan😊. masa lahir tu je ada jangkitan paru2 sikit. pernafasan pun laju. on antibiotics 4 hari pastu dah ok. 2 minggu kt hospital then dah boleh balik. berat baby pun dah ckup. x sangka baby berat mcm tu sbb waktu scan doc asyik ckp berat n size baby x bertambah. Jauh beza pulak tu berat scan dgn berat waktu lahir.