Berat baby

Hai smua.. nak tnya normal ke 30weeks berat bby 1.42g ? Doc ckp bby agak kecik.. sb sy ade gdm on diet #ingintahu #firstbaby

3 Balas

kalau tgok kt app ni okay je. saya pun time scan 32w berat 1.7kg, scan 32w 4d pula berat 1.9kg . doktor pun ckp baby saya kecik sikit tapi normal je n then dia ckp makin baby besar, berat akan cpt naik. mcm saya tuh 4hari naik 200g da. skrg nak masuk 35w ni taktau berapa, yg penting dia keluar sihat da.

2y ago

sama la awak, tapi kkdg berat dlm kandungan tak berapa betul kan. tgok nanti mcm mana, ada masa lagi tuh. lagipun kalau besar sgt pun susah kan.

Sy last scan 26w6d berat baby dalm 921g..next checkup 28w..xtau brat brpa..sy pn ada gdm..doc kata size dia ngam2,x bsr sgt x kcik..

2y ago

Haah,sbb tu kena kwal makan katanya..tp sy mkin kuat makan😅

Rasa mcm ok. Tak besar tak kecil. Takpe janji baby sihat dan aktif..

2y ago

Ade yg ckp biar bby kcik dlm prut , nt lahir kte bole bambam kn die