Kantung kosong

Salam semua. Ikut kiraan, saya dah 11week mengandung. Awal bulan haritu, saya ada scan dan dr cakap hanya kantung sahaja (gambar atas). Ikut kiraan masa tu 7week, tp dr cakap size kantung 5week. Harini saya pergi scan kali kedua di klinik lain, patut mggu ni dah 11w, tp dr cakap hanya kantung juga dan size kantung 7week. Dr suruh dtg lagi 2 minggu. Buat masa ni takde lagi keluar darah / sakit perut. Period saya mmg tak teratur. Kadang lewat 2 3 hari, kadang lewat 1 mggu, kadang lewat 2 mggu. Ada sesiapa macam saya tak? Boleh share? Terima kasih.

Kantung kosong
5 Balas

pengalaman sy sama. missed miscariage at 11week. darah takde, sakit xde apa pon xde. tau2 je genap 12minggu sy dh start bleeding. doc mmg bg sy seminggu utk gugur sendiri. day 1st sy start bleeding je terus sy pg jalan2 mall. siap tgk wayang apa semua. kantung sy habis keluar semua same day waktu dkt mall. kena bnyk jln sis. tp makesure pad overnight bawak 5 6helai stanby. bila air ketuban tu pecah je mmg habis berdarah semua kain seluar. pain level 2/10. maybe sbb masih kecik lg. lebih kpd rasa perut memulas je. kalau baring konfem sakit. better berdiri n berjalan. tp benda yg best nya.. slps gugur cpt gila melekat balik. mmg ada hikmah Allah beri sy keguguran, masa tu kewangan suami x stabil. skang sy pregnant balik waktu suami sy bnyk hutang dh hbs byr. duit gaji bnyk lebih.. Allah tu maha hebat kan. Dia tau bila kita bersedia dan tidak 🥰

1y ago

Alhamdulillah. Terima kasih sebab share pengalaman. Betul tu, kalau takde rezeki mesti ada hikmah kan.

macam saya tempohari pertama scan 13 Januari kantung ja doktor cakap dalam 2minggu kalau ikut haid sudah 8minggu sepatutnya sudah nampak baby. Doktor suruh datang repeat scan takut tak jadi .Ke 2 kali scan 8Febuari alhamdulillah sudah nampak jantung doktor cakap dalam 10 minggu. Ke 3 kali scan 2 Mac alhamdulillah sudah nampak baby. Sis, berdoa ja tak apa2 selalu bercakap dgn baby supaya membesar dgn sihat insyaallah akan ada baby. Saya pertama doktor cakap takut tak jadi rasa down juga, alhamdulillah baby dengar saya selalu bercakap membesar la dgn sihat tunjukkan diri bila Alhamdulillah syukur Allah SWT Maha Mendengar. Semoga kita dalam lindungan Allah SWT. Amin3 Ya Allah 🤲🏼

1y ago

sama2

2 kali f/up masih kosong. saiz kantung melebihi 25mm tanpa janin. Puan berkemungkinan hamil tanpa janin (blighted ovum) Keguguran boleh berlaku scr spontan kemudian nanti. semoga dipermudahkan urusan puan

1y ago

ada tempoh menunggu yg doc akan berikan. jika xkeluar juga perlu d&c jika tidak bileh berlaku jangkitan kuman dlm rahim

Saya pun sama hehe. Esok nak scan buat kali ke 3 kat KK. Allah je lah tau perasaan saya sekarang ni. Mau tak boleh tido malam ni hahahaa.. Semoga baby ada je dalam perut ni dan sihat2 saje hendaknya aamiin

4mo ago

Inshaa Allah. semoga sis ada rezeki anak . Yang dalam gambar ni mmg saya dah gugur masa 20/3/2023. Alhamdulillah skrg mengandung lagi dah 36w++ ☺️

Sepatutnya dah ada baby. Pengalaman sy macam ni kantung kosong. 13weeks gugur

1y ago

okay. terima kasih share pengalaman.