Size Kantung membesar, tapi tak nampak Fetus..

1st time scan 6week kantung 0.6cm, second scan 8week 1.7cm… taknampak fetus. Selang 4hari harini pergi scan untuk 3rd scan klinik lain dr cakap size kantung 1.9cm baru macam 5week tapi tak nampak fetus. Kalau ikut journey kantung memang membesar tapi tak nampak fetus. Dr suruh repeat scan lagi 2week. Ada kew kes macam saya. Kew terus pergi klinik kesihatan untuk buka buku and check up… . Risau dua tahun lepas pergi klinik swasta, dia suruh makan ubat bagi turun darah, pergi klinik swasta yg lagi satu cakap kenapa terus makan ubat. Kenapa tak tunggu… saya dah fobia bila dr cakap kalau tak jadi kena tunggu turun sendiri atau keluarkan. #firstmom #bantusharing #firstbaby

2 Balas

Semoga baik baik saja ya awak, Saya pun masa week 8 tak nmpakk janin lagi, tapi kantung mmg ikut saiz usia kehamilan la. Saya pun nak pergi buka buku tapi kena ada gmbar scan dulu, nasib boleh buka smpai week 12. Sekrang week 10 dah, tapi week 11 bru nk double scan, risau pulak rasanyaa.

Skrg dh berapa week? Klu pergi KK pun, dia akn minta gmbr scan yg tnjuk ada fetus baru blh proceed buka buku.