Kantung kosong

Salam semua. Ikut kiraan, saya dah 11week mengandung. Awal bulan haritu, saya ada scan dan dr cakap hanya kantung sahaja (gambar atas). Ikut kiraan masa tu 7week, tp dr cakap size kantung 5week. Harini saya pergi scan kali kedua di klinik lain, patut mggu ni dah 11w, tp dr cakap hanya kantung juga dan size kantung 7week. Dr suruh dtg lagi 2 minggu. Buat masa ni takde lagi keluar darah / sakit perut. Period saya mmg tak teratur. Kadang lewat 2 3 hari, kadang lewat 1 mggu, kadang lewat 2 mggu. Ada sesiapa macam saya tak? Boleh share? Terima kasih.

Kantung kosong
5 Balas

2 kali f/up masih kosong. saiz kantung melebihi 25mm tanpa janin. Puan berkemungkinan hamil tanpa janin (blighted ovum) Keguguran boleh berlaku scr spontan kemudian nanti. semoga dipermudahkan urusan puan

1y ago

ada tempoh menunggu yg doc akan berikan. jika xkeluar juga perlu d&c jika tidak bileh berlaku jangkitan kuman dlm rahim