Minggu 10 - Kantung membesar tp takde janin 😰

Hi mommies, saya sepatutnya dah masuk 10 minggu since tarikh first day last period saya. Last 2 weeks scan doc cakap size kantung saya baru 7 minggu dan kantung saya dah start ada janin. Harini scan sepatutnya dah 9 mggu la tp orang yg scan td cakap saya punya kantung dh membesar dari mggu sblm nye tp tkde janin. Saya buntu. Taktahu nak berharap ke tak. Tp doakan saya ya. Nak sangat anak ni membesar dgn sihat dlm kandungan. Tp bila scan cakap takde janin dlm kantung tu luluh hati saya. Tak boleh nak kawal emosi harini 🥺 ##firstmom #bantusharing

6 Balas

3w ago

Terima kasih atas sokongan dan dorongan 🥹🫰🏼

sabar ye mommy..tunggu next appointment. kdg faktor mesin.. stiap mesin scan xsama. ada yg dh besar bru nmpk.. ada mesin wlpn kecik tp dh jelas nmpk heart beat.. doa byk² ye mommy

sis scan atas ke?? sy suggest sis scan tvs pulak. tkut sis rahim trbalik ke atau kdg2 scan kot atas ni x nmpk. scan tvs jelas sikit sbb scan dari bawah

3w ago

Gi je dulu @ call klinik tu dulu tanya ada buat tvs scan tak

Gi klinik lain ye utk 2nd check, kuatkan semangat ye mommy 💪🏻

Dapat kan second opinion dari klinik lain.. Tgok depa kata apa

Sis ada gi check klinik lain tak?

3w ago

Akan pergi. Harini baru nak keluar ujian darah. Lps dapat ujian darah ni, saya cari klinik lain.