37 weeks 4 days

Salam semua ibu2,tgh mlm smlm sakit cm senggugut plus mengeras kerap, tpi bila kita baring n relax sakit tu kurang..nk gi pac tkut false contraction,ada potensi bukaan ke ye? Even ank yg ke 3 tpi yg ni cm lain sikit sbb mmg ckup2 bulan n cm abg2 dia baby prem lahir 34w n 35w mmg sakit contraction kita tau 5minit 5minit, yg ni sakit smlm tpi hri ni cm ok2 je pulak , cuma kerap mengeras je, sakit contraction tkde...kang gi pac tkde bukaan sruh kita blik, pergerakan baby stakat ni ok je

7 Balas

Kalau dari bacaan yang saya pernah baca dan tanya nurse, selagi baby bergerak okay takde masalah. Mengeras tu pun normal. Unless puan rasa teramat sakit sampai tak tahan, dan mengeras kerap + sakit (contraction). Kalau puan rasa benda ni, memang kena ke hospital. Ni apa yang nurse kata kat saya. Katanya baby mengeras kerap + sakit contraction yang amat sangat sampai tak boleh tahan, tu tanda nak bersalin. Saya pun alami benda sama, baby kerap mengeras and pergerakan okay tapi takde rasa contraction yang sakit teramat, just rasa macam period pain.

sama dengan saya, skg dah 38 weeks dah ni, baby dok mengeras je pastu mcm rasa senggugut sikit2... tak tahu bila baby nak keluar..due 18hb jun ni...ni anak n0 2...neves rasa

2y ago

Amin2🙏😇

sma la kta sis...sya pun mcm tu jgk..ank no 3 jgk...asyik2 terkena prank ngan false contraction...ari nie da 39weeks 4days...tp xda tnda lg active labour😅

2y ago

Sama Sya 38week4day... Asyik terkena false contractions 😅

sama la week kita.sy pon rasa yg sama anak no 3 juga pergi hospital dia sroh balik katanya bila air ketumban pecah atau sakit sngt baru datang balik

2y ago

braxton hicks tu sis..

Sy start masuk 35mggu mcm ni dh sis.. Kita rasa bnda yg sma 😑pergi hsptl, dktr cek... Jalan blm buka lgi.. So, d sruh blk lgi..

Sis nak bersalin dah tu.. Sama sebiji mcm pengalaman anak kedua sy.. Semoga dipermudahkan.. Amin

mcm contraction ja tu sis. kalau ada bloody show cecepat pegi emergency sis. moga Allah mudahkan.