Berat badan baik 2kg dalam masa 2minggu

Salam semua ibu² semoga sihat sentiasa.. Bahaya ke jika berat badan sy telah naik secara tiba² sebanyak 2kg dlm masa 2minggu. Sy skrg hamil 34minggu, mengandung kali pertama. Result MGTT sy normal dan tiada kencing manis, biweekly BP sy juga maintain normal. Sy makan berat 3 kali sehari portion ala kadar tapi byk mengunyah (baru² ni chocolate dan salad), byk minum air masak n air susu. Harap ade yg sudi balas. Terima kasih

2 Balas

waalaikumusalam.. sama kes dgn saya ni.. 😆 spanjang pregnant main je berat.. sbb sy mmg suka makan nasi.. 😂 kdg 2mgu naik smpai 3kg.. MGTT 2x tak sangkut. BP pun alhamdulillah okay dan saya pun rasa sihat ja.. alhamdulillah lahir baby first 3.3kg.. insya Allah tak ada apa2 tu.. kadang da control tp berat ttp naik.. bnyk makan sayur dan buah ya.. minum air bnyk.. moga dimudahkan urusannya 😄😄

3y ago

alhamdulillah 😍 saya pun tak tau nak cakap tu punca atau tidak. tp takpa... yang penting sihat lahirnya cukup sifat. semoga menjadi anak yang soleh @ solehah buat awk dan suami 😊😊

Selagi x de masalah kesihatan.. Ok je