minum air gula

hai mommies...tadi sy checkup..berat naik 2kg+ dalam masa 2minggu..dan nurse jugak cakap dalam sejarah kat klinik tempat sy chekcup tu sy org pertama yg kene minum air gula kali ke4..3 kali minum air gula ketiga² semua result ok takde masalah..tekanan darah ok,bp sentiasa cantik tak pernah bawah 11..tapi tetap nurse risau..dia call doctor bgtau berat badan sy ni..haihh laa..doctor bagi date minum air gula lagi..sy yg tak boleh kawal makan sebenarnya

2 Balas

samalah sy.. brat naik mndadak.. this week check up kne review berat skali sbb last month nek 3.4kg🤭 dah mnum gula..ok result normal. kne repeat cek bp selama 2mgu..ok normal..hb cntik tiap bln.ape lg xkne suspek tirod atau air dlm bdn xkluar.. ok sy ckp buat je ujian sy stju. sbb sy yakin brat nek sbb byk mkn karbo. walhal sblm mgndung sy xmkn nsi sgt..roti kueh2 mee smua sy xmkn. then bla pregnant sy mkn smua tu. sbb xthn lapa klu tkt mkn lauk dgn sayur je mcm dlu.dlu bole la sbb jd brat bdn.skg jam 3pg bgun cicah roti🤣 tp sy mkn mknn yg mak atau sy msk..xmkn mknn fast food pun. cuma kdg sehari mkn nsi 2 3x.. tu pyh nk control tu.skg ni tgh taip pon dok lapa lg😂

aiyoo. sy pun takleh kawal mkn jgk. hampir tiap2 mggu fast food 😥. tp dlm takleh kawal tu kena jgk kawal. takut pulak nanti baby besar