SAKIT TULANG PUNGGUNG?? Normal Atau Tidak??

Salam semua ibu2 dalam ni.. Saya btl2 nk minta pandangan semua ibu2 dalam ni yg dah berpengalaman sebelum ni, skrg ni sy hamil dah hampir 28 minggu. Tp mslh sy skrg ni sy keliru dgn sakit tulang punggung sy ni, sbb sy rasa kesakitan hanya di sebelah kiri punggung. Bila sakit tu dtg, sy terus seolah2 tak boleh berjalan. Sakit bkn mcm sakit biasa, sakitnya smpai sy tak boleh berjalan n berpijak. Mcm tulang punggung tu lari sikit.. ? Bila tnya doc, dia kata normal sbb prgnnt..tp sy rasa mcm x normal sbb belah kiri je... Plss help drop ur comment.. Is it normal? Sy tnya ni sbb sy keliru, 10 thun lps sy pnh jatuh tangga.. Wktu tu sakitnya tu seolah sakit yg sy rasa skrg.. Tp kejap tu jela sakitnya, lps tu x penah sakit da.. Now sakit blk... ?

1 Balas

Sama la sakit belah kiri je. Mmg normal mcm tu. Sy siap urut sbb sy dh jalan seret kaki + wheelchair. Apa yg sy buat sy brdiri sbelah katil & naikkan kaki yg sskit pastu sy tumbuk2 dkt tulang punggung tu. Kalau awk kurus buat slow2 je. Lps buat gitu bleh la jalan sikit2.

5y ago

Welcome 😘