Sakit tulang punggung

Hi, ada x mummy yg berpengalaman mcm sy sebelum ni amik depo tp sy stop then preggy.. masalah skrg trimester ketiga ni kerap rasa sakit tulang punggung.. normal ke? Baby gerak aktif je.. ni preggy anak ketiga sblm ni xde pengalaman sakit mcm tu..#pleasehelp

2 Balas

Saya tak amik depo dan 1st mom pun sakit tulang punggung masa trimister ke3. Duduk Lama2 lg sakit. Biasa tu sebab kandungan membesar tolak otot organ pada bahagian pelvis. Nak legakannya , buat senaman kegel. Brisk walking.

saya pun sakit tulang punggung. tak ambik depo pun. now dah masuk 33w and still sakit. duduk kat cushion pun sakit jugak 😂 tapi normal jeee sebab baby makin membesar.