Sakit tulang punggung sbb pernah jatuh terduduk

Hai selamt malam semua..sy ingin brtanye sy pernah jatuh terduduk sebelum dpt thu sy pregnant..tpi takde rse sakit ape² pun..skrg ni baru sy dpt rse sakit sbb jatuh terduduk sebelum ni..sakit pd tulang punggung..Skrg baby dh nk msuk 3bulan..sy jatuh tu dlm bulan februari lepas dlm tahun ni..kemungkinan akan effect pd baby ke?..atau normal? ada sape² ada pengalaman mcm ni? ada tak cara nk hilangkn rse sakit ni? #firstbaby #bantusharing #ingintahu #seriusnanya #jangandibully

6 Balas

Takut ada masalah tulang tu.. Cuba la cari pakar kiropraktor, kalau tak betulkan kemungkinan boleh ganggu kedudukan baby tu.. Pastu, boleh juga cuba cari terapi saraf sebab risau ada terganggu saraf sikit tu sebab tu sakit. Kira macam kasi maintenance badan la.. Pastu, cuba cari gymball.. Rajin² gelek² punggung atas gymball tu. Lepas dah baiki tubuh tu, rajinkan diri jangan suka duduk bersandar. Duduk bersila lebih baik.

p check kt doktor dlu.. sy bulan 12 hr tu jatuh.. 2 3 hari pstu trus x boleh bangun n trlantar ats katil je.. p cek, rupenye tulang ekor patah.. selepas tu, br dpt taw da 5 week preggy.. skg da 4 bulan brlalu, alhmdulilah tulang da cantum balik.. baby alhmdulilah sihat n sakit pinggang cume ada bebanan bwk baby je.

Saya pon pernah jatuh tergelincir terus terduduk masa sek menengah. Then sekarang masa pregnant, sakit tulang punggung sangat 😅 Seksa sikit nak tidur dan duduk lama2. Memang terasa.

Saya pernah sakit punggung ya amat pastu minta org urut..keesokkan Ade bleeding skit..pegi hospital slmt xde ape2

btter sis jpe doc trus..mse chekup x tye doc ke sis?😅..

3y ago

Baiklah.Tq ye👌🏻

better jumpa doktor