Upt Makin Terang Tp Scan Kosong Lagi

Salam semua... Hari demi hari check UPT makin terang daripada first2 check dlu.. Excited pergi klinik nak ultrasound.. Tp scan takde lagi.. Still kosong.. ? Doctor cakap awal lagi.. Tapi before tu dah discuss dgn doctor.. Last period 17dec2019..means, if betul pregnant dah 6weeks..huhu..ade siapa2 pernah alami sama situasi jugak x? Sekarang paling awareness pasal 'hamil luar rahim' nauzubillahh. Moga dijauhkan... Huhu risau tapi still boleh positif.., ♥️♥️♥️

9 Balas

Yes “hamil luar rahim” paling sy takut bila dh masok alam mengandung ni....masa sy 4w ada pegi chck dgn first klinik DR scan melalui vagina terus nampak kantung kecik je tp jelas sangat then second klinik saya pegi dia takde vagina scan tu so dia direct perot je tu mmg xnmpk kantung just dinding rahim menebal....sy pegi klinik awal sbb ada pendarahan tp xlama sehari je then sy bgtau DR psl mngndung luar rahim then she said sy bertuah sebab first scan dh terus vagina sebab mmg dah nampak kantung tu mean org yg mengandung luar rahim tu DR takkan dpt detect kantung dia sama ada perot / vagina....sy hrp semuanya dipermudahkan untk awk😊

5y ago

Ya Allah. Saya dah mula risau. Saya harap kandungan saya baik sahaja.. Setakat ni saya takde pendarahan apa2 dan takde sakit perut yg melampau.. Hanya kram bawah perut kdg2 shj macam segugut.. Kdg2 je. Tapi risau sgt. Nauzubillah mintak dijauhkan.. Minggu depan lagi sekali saya nak check ultrasound lg skali.. Doa kan saya baik2 ye sis

Sis xnampak apa2 ke??sis ada scan melalui bawah tak?? Kalau atas memang xnampak.. saya rasa saya sana ngan sis ... kalau ikot 6week 4day n nampak kantung n baby

5y ago

X try plk scan ikut bawah sis. Huhu doc suh datang lagi 2weeks.owhh, awk scan bawah dah ke? Nampak?

6week awai lagi kadang sblm scan doc akan tngok klau boleh scan dia klau awai lg dia akan ckp awai lagi mgkin x kan nampak kantung pun kecik lagi..

5y ago

Aah.. Tp haritu jumpa doc.. Doc calculate2 period last month jadi 6weeks preg.. Ada sesetengah org 6weeks dh boleh nampak kan. Macam kakak saya 6weeks dah nampak scan.. Hehe so jealous. InshaAllah takde pape kan? ♥️♥️♥️

Menyorok tuh..... Ad tuh... Sy tk pnh plk.. Scan 8w mmg dah nmpk skrg dah 25w 4d... Bby alhamdulillah mmbsr dgn baik 959g... Bby boy...

5y ago

Wow Alhamdulillah puan. Hehhehe semoga baby saya membesar sihat macam baby puan dengan izin Allah taala. Hehe ❤️😘

6w tu awal lg. Better scan 8-10w. Kdg2 ada yg ovulation dia lambat 12w bru nampak

5y ago

Owhh yeke.. Terima kasih puan.. Hehe.. Risau saya sbb kakak saya pun pregnant 6weeks..period bulan lepas lebih kurang sama tarikh dengan saya.. Tp dah scan nampak dah kantung.. Huhu

6weeks Masih awal lagi sis. Inshaallah bila dah 8-10weeks pergi scan lagi.

5y ago

Paham sis.. tapi jangan fikir sangat ye. Inshaallah tak de pape. Doa je banyak² 😊 Moga sis dan kandungan baik² sahaja , aamiin..

awl lg tu sis.. repeat scan lps 2mgg..in sha Allah mase tu nnt bleh nmpk..

5y ago

Tu laaa.. InshaAllah ye sis. 11feb nak try scan lagi. Doa2kan saya ye sis.. Kalau dapat tengok walaupun masih kecik pun rasa lega dah.. Hhehe ❤️

Last period kita sma.. sy dah scan msa 5w

5y ago

Dapat scan?? Mesti nampak dah kantung kan? Bestnye 😭

Penuhkan pundi kencing sblm scan

5y ago

Selasa 11feb nak scan lagi. I will! Hehe tq so much sis ❤️