Ruam susu

Salam semua. ? Apa tips nak hilangkan ruam susu baby ya? Pipi tu dah berair pulak. ?

Ruam susu
30 Balas

Ini dah eczema bkn ruam susu..jgn sapu apa2 dah t melarat mcm my baby..sb BBY sy pn kna mcm Ni jga..mula2 semua ckp ruam susu..try mcm2...last2 melarat sampai kedua2 belah pp n dahi...tergerak hati p klinik.. doktor ckp ank eczma Ni..dokt bgi krim utk eczema n terus kna tukar sabun utk eczma pnya skin..kesian BBY..

4y ago

anak sis kat pipi jugak ea kena . ank saya kat bawah dagu da strt kua air .

Bubuh bedak sejuk sis sebab susu ibu nie panas...selalu menyusu tu lap sediakan Kain basah saya pun Masa awal2 bersalin mcm nie juga..time nie Kat hospital..ngn kukunya panjang ngn saya pula lupa lepas menyusu kena lap ngn Kain basah...maklum la jarak anak no Dua ngn bongsu jarak 7tahun...

4y ago

Apa2 jenama pun xpa...saya pakaii bedak sejuk nusatara gamat..

Akak sentiasa basahkan kain sapu tangan kecik.lepas nyusu tak kiralah ada menitik ke tak kat pipi baby terus lap dgn kain basah..walaupun tgah mlm sbb takut jadi ruam kesian kat dia

Kesian ye nampak terok dh ni pegi kelinik LA sis lambat2 takut lagi terok nanti. Kalau saya Ruam baby saya guna crime zaricort sapu nipis nipis je sehari tiga kali.

5y ago

Tu sbb letak sikit spu nipis2 je anak sya guna ni muka dia msa dua buln naik ruam terok sehri dua dh hilang x perlu pakai Dh.

Sya pakai MAYYABABY CREAM. pantas hilang.. Ada byk lgi fngsinya.. Kalo ruam susu atau ruam peluh kjap je hilang.. Kalo ekzema sya xpasti laa

5y ago

Yang bulan2 putih tu kan. Cam kulit kering

pakai cream droplaen.. anak sya no2 gini juga.. sya pakai cream tu alhamdulillah sehari je dah kering lama2 kecik2 smpi hilang

Ni ketegori ekzema dh sis. Jgn biarkan. Bawak jmpe doktor trus. Jgn sapu apa2. Takut xsesuai dgn kulit baby.

pakai nappy cream. takut lagi teruk, jgn buarkan susu bdn sentiasa tumpah kat muka bby. Sian dia ruam

Ni bukan ruam susu tp eczema.eczema tak boleh pakai sebarang cream.kena yg betul² ngam dgn kulit

Boleh cuba minyk kelapa dara. Tp better consult doktor dlu psl condition kulit. Takut ezcema.