Gastrik

Salam semua... ade tak kat sini ibu2 mengalami gastrik yg teruk.. blh share tak ibu2 mkn ubat ape @ ape2 petua.. sy dah mkn ubat klinik tp still tak berkesan.. kandungan 18 w.. tq semua..

1 Balas

Masa mkn teratur tidak? Gastrik berlaku sbb masa mknan tak teratur.. So, plan your meal.. ibu2 ngndung semakin bby mmbesar smkin rasa heartburn.. Bila dpt gastrik & heartburn sekali mmg sakit la sgt.. confirm tak selesa.. Jgn lmbt2 mkn.. Ibu ngndung kena sentiasa "munching" bukan munch nasi tau.. munch la mknan sihat2.. Minum susu.. Mkn roti kering pun ckup.. 👌 Cuba amalkan susu panas sblum tdur stiap mlm..