Sangkut GDM ! Nak makan apa ni?

Salam semua ade cara tak nak stabilkan GDM ? 😅 ataupon mcm bebas GDM 😣🥺 saya nak try supplements shaklee. Ade sesiapa boleh suggest yng lain / share pengalaman pregnant with GDM.

2 Balas

Nak bebas GDM tu kalau dh sekali sangkut mmg sampai habis pregnancy, cuma lepas bersalin kena minum air gula utk tgk berterusan atau tk. Kena kawal portion makan dan kurangkan consume makanan dan minuman bergula. Buah pun tk boleh ambik banyak, ada jenis buah tk sesuai utk GDM. Boleh refer dietitian kt kk klu perlu. Sy skeptikal bab penggunaan supplement utk kawal gula, sbb in the end semua ikut pemakanan puan jugak.

Nak kawal gdm boleh tapi nak bebas drp gdm mmg xboleh. Tak boleh ambil apa-apa supplement tanpa beritahu doktor dulu. Nak ambil tanya dulu. Kalau doktor tak bagi jgn ambil ok. Nanti nurse kasi awk appointment dgn dietician. Awk akn dpt jadual pemakanan drp dietician.